...mindennapi suhanásunk add meg nekönk ma...

2013. május 17., péntek

Nyugis rehab

Rengeteg posztnyi eszmefuttatás szaladt keresztül rajtam T100 után, de egyszerűen olyan jó az idő, olyan nyugis mostanában a lét, hogy sajnálom a gép előtt töltött időt.

Nagy károkozás nem történt a T100 által, de azért hazudnék, ha nem mondanám azt, hogy nem éreztem meg azt a pár kilit.

Kedden már kerékpároztam egy nyugis 45+45 percet, ez nagyon jót tett a virgácsoknak. Aztán egy kis rotálás a szántóföldön, meg hasonló praktikák...

Tegnap hirtelen felindulásból kitaláltam, hogy mivel én vagyok egyedül a három lánnyal itthon és 18-tól fizetős lesz a strand, nosza, ebédeljünk a friss Balaton parti gyöpön. Összekészítettem némi enni-inni valót és suli után, edzések előtt leheveredtünk a csopaki strandon.
Jól tettük.
Ugyan fújt a szél, de azért élveztük a napsütést és a még kulturált környezetet. A kacsák meg persze ránkstartoltak elég rámenősen.
Élvezzük ezt a 'megtesszük, mert megtehetjük' fílinget.
Utána fagyi, majd edzés.
Mármint a kölköknek, én csak olvasgattam közben.

Ma találkozóm volt a fűzfői kikötőnél. Még gondolkodtam, hogy esetlege utána fussak egyet, de aztán arra jutottam, hogy a 9-es találka előtt belefér egy rövidebb átmozgatás. Le is mentem, el is indultam.
Valahol Kenesén kaptam a telefont, hogy akivel találkoznék, nem tud csak 10-re jönni mert Pesten ül egy dugóban.
Ó szegény, én meg kénytelen vagyok a langyos májusi esőben kocorászni a Balaton partján...
Jó, akkor ráhúzok még egy órát.
Így is tettem.
A laza kocogásból így lett 2 ó-s élményfutás.
(Pesti dugó vs. kocogás a parton. Ilyenkor (is) érzem, hogy jól döntöttünk ezzel a leköltözéssel.)
Ha már eldöntöttem, hogy idén a M115 helyett az UB felé veszem az irányt, akkor legalább szoktatom magam a körülményekhez.

Hja, nem is írtam, de letettem a M115-ről.

A szívem persze menne, de 3 héttel T100 után nem látom értelmét.
Megcsinálnám - talán - de sportértéke nem lenne, csak egy pipa lenne, ha lenne. Utána megint 1-2 hétig nem edzenék normálisan és a Lavaredo ott vár júni végén.
E helyett az UB kettes váltóban sokkal beláthatóbb.
Idén amúgy is magamhoz mérten sokat futottam aszfalton. Kettes váltóban, 50-+60-as felosztásban (egyelőre ez a taktika) talán nagy megborulás nélkül bevállalható.
Itt van a szomszédban, utazni sem kell, szóval ez lesz.

A T100-on bejelzett bal forgóm azért óvatosságra int. Figyelek is rá és a derék, gerinc tornát újból napi rendszerességgel elő kell vegyem, nincs mese.

1 megjegyzés: