"...soha nem érdemes holnapig várni, mert a bal- meg jobbsorsunk a saját kezünkben van. Senki nem állít fel a díványról és senki sem álmodik helyettünk. Álmok nélkül pedig csak droidok vagyunk." (K.B.)

2010. december 10., péntek

De nem sokáig :(((.

Szerdán bemutattam a sárban úszás c. műsorszámot. Hihetetlen mi volt az erdőben. Ráadásul már nem tudok olyan helyre menni, ahol ne irtanák az erdőt. Ez persze azt jelenti, hogy az utak gyalázatosak...

A jobb combom nagyon kikészült a végére.
Tegnap ki is hagytam a futást, viszont újra belekezdtem az év elején még rendszeresen művelt gerinc erősítő tornámba. A baj ugyanis nagy valószínűséggel onnan ered. Nem a combomat kell kenegetni, hanem a derekamat/gerincemet rendbe tenni. A múlt téli alapozás és rendszeres tornáztatás hatása eddig tartott. Ez van. A tünetmentes időszakokban persze én is hajlamos vagyok elfelejteni ezen edzés fontosságát, de kamatostul visszaköszön...

Viszont erősen megfogadtam, hogy ezentúl nem múlik el úgy nap, hogy valamit edzek. Legalább egy kis erősítés, legalább egy kis gerinctorna, mindegy, de kell vmi. Ha esetleg beteg lennék, akkor is lehet ezt művelni, eccerűen nincs kibúvó.

Ide is leírom, mert így számon kérhetem magamon, nincs menekvés. Ráadásul jó érzéssel tölt el, hogy tettem egy lépést előre, egy vmikori/vmilyen cél/verseny/siker érdekében.

Ma pl. már sikerélményem volt, hogy a mérleg nem kövér számmal indított ;)!

4 megjegyzés:

  1. Nem mintha örülnék neki, de azért kicsit megnyugtat, hogy nem csak az én gerincem a gyenge. Mostanában sok helyről hallani ilyet. Lehet hogy nincs is baj a gerincünkkel, csak ekkora terhelések mellett törődni kell vele is. Én amúgy vettem egy inversion table-t mindenki nagyon dícséri, valószínű nekem is az segített.
    79?

    VálaszTörlés
  2. ezt a szokást én is átveszem, mai napra...ballal bontom, jobbal emelem, az üveget :-)

    VálaszTörlés
  3. Alapvetően baj van a gerincünkkel.
    Olyan feladatokat nem tudok, vagy csak nehezen megcsinálni, amelyeket a gyerkőceim röhögve. Nem is értik mi a feladat.
    Azért, mert ők még nem ültek annyit mint az apjuk. Mint általában a felnőttek. Már az iskolában elkezdődik az ültetés, ami aztán menthetetlenül tönkre vágja a gerincet.

    Ehhez aztán hozzájön, hogy évekig tartó kihagyás után jönnek rá egyesek (én), hogy mozogni kéne. Ez meg ugye kicsit komplexebb annál, mint hogy elkezdünk futkorászni...

    Az viszont biztató, hogy a múlt téli intenzív torna mennyire helyre rakta.
    Eccerűen csinálni kell.
    Eccerűen figyelni kell, hogy mit mit mond a test.

    Nézd meg szaszát. Ő jó példa. Nem hagyja, hogy eltespedjen, dehidratálódjon.
    Edz és bont.
    Bont és edz...

    VálaszTörlés
  4. Le is sétálok a pincébe....szigorúan edzés célzattal :P

    VálaszTörlés