"...soha nem érdemes holnapig várni, mert a bal- meg jobbsorsunk a saját kezünkben van. Senki nem állít fel a díványról és senki sem álmodik helyettünk. Álmok nélkül pedig csak droidok vagyunk." (K.B.)

2013. február 27., szerda

Kis színes

Azt tűztem ki célul magamnak, hogy lehetőség szerint a környéken - Bakony, Balaton régióban - rendezett TT-ket és egyéb futható rendezvényeket meglátogatom. Tettem ezt eddig is, az ősz folyamán voltam/voltunk is pár helyen.

Nézegetve a túranaptárat az a gondolatom támadt, hogy talán elmennék az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Kék Balaton nevezetű eseményre.

A százasra nem, de talán a 75-ösre, vagy 50+25-re, vagy valamelyikre...

Örömmel láttam, hogy az egyik rendező ráadásul nemesvámosi. Gondoltam írok neki, hogy a szolgáltatások, pontnyitvatartások felől érdeklődjem. Jó, hogy 7 km/h-ra nyitnak, de mivel nem tudom az elhelyezkedésüket, gyakoriságukat, ezért nehezen tudom kiszámolni, hogy milyen indulási időponttal érdemes indulni.

Nem részletezem, alább a levélváltásunk:

Szia Edina!
Én is Nemesvámoson lakom - július óta.
Szoktam terepen futni és futóbarátommal kinéztük ezt a TT-t magunknak. Közel van :)))...
 

 Az a kérdésem, hogy hogy látod, ha nevezési idő végén indulunk mennyire lesznek nyitva a pontok? (Ezt én is ki tudnám számolni, ha tudnám az egyes pontok távolságát.) Ha nem lesznek nyitva, akkor egy-egy fényképpel tudjuk igazolni az útvonal teljesítését?
Sztem a 100-asra most nem mennénk, de a 75-öst talán bevállalnánk. Olyan 8,5-9,5 ó-s teljesítéssel.

Az működik, ha mondjuk az 50-re nevezünk, majd Füreden még a 25-re? Így talán elkerülnénk az előnevezést. Ez azért fontos, mert csak később derül ki, hogy el tudunk-e indulni egyáltalán.

Óbudavár felé szalagozás lesz, mert a kék nem érinti?

Szolgáltatás milyen lesz és hány helyen?

Bocs a sok kérdésért!

Előre is köszönettel,
-athosz-



Szia!


A 75 km-re igen, de a rövidebb távokra előnevezés nem szükséges, ha pontok nyitvatartását betartjátok a teljesítés természetesen érvényes. A rajtidő végéhez viszonyítva kb. 4 km/h-s tempóra zárnak a pontok, az első (13 km) 10:40-kor.
Az óbudavári betérés termésetesen ki lesz szalagozva.

Szolgáltatás: Csere-hegy, Balatonfüred, Óbudavár.


Üdv:

Edina


Szia!
Engem nem a pontzárás, hanem a pontnyitás fog veszélyeztetni.
Ha 8:00-kor indulunk félek, hogy 40 km környékén még nem lesznek nyitva a pontok. Azt tudom, hogy 7 km/h-ra nyitnak, de nem tudom hol lesznek, ezért nem tudom kiszámolni a nyitásukat sem.

Lehet esetleg 8:00 után indulni saját idő terhére? Ha a 13 km-es pont 10:40-kor zár elég lenne 9:00-kor rajtolnunk...

Előre is köszönöm,
-a-

 
Jaaa, futók... nos, a pontok nyitvatartása fix és a rajtintervallumot is szigorúan vesszük. Legkésőbb 20-25 perccel 8 után tudunk indítani.




Tényleg elbizonytalanodom, hogy egy nyelven beszélünk-e? Ilyenkor mély nyugalmat érzek, belső megerősítést abban, hogy a legjobb egyedül futkorászni  az erdőben... 

2 megjegyzés:

  1. Még szerencse, hogy én lassú vagyok....

    (és még jó, hogy azzal kezdted a levelet, hogy terepfutás, futóbarátommal, stb...nagy levegő, sóhaj, fussunk...)

    VálaszTörlés