"...soha nem érdemes holnapig várni, mert a bal- meg jobbsorsunk a saját kezünkben van. Senki nem állít fel a díványról és senki sem álmodik helyettünk. Álmok nélkül pedig csak droidok vagyunk." (K.B.)

2012. december 18., kedd

Mi? Én?

Sokszor megfogadtam már, hogy nem írok aktuál fotópolitikai eseményről, de azért néha le kell vezessem ez irányú energiáimat is valahol.
Monnyuk itt...

Adódott ez a T100 szabálymódosítás és az e körül kialakult polémia.

Jó magyar szokás szerint az első zsigeri reakciókból azt hámoztam ki, hogy a 'ki akarnak cseszni VELÜNK...' érzés szüli őket.
Nem igazán értem, hogy általában miért az a megközelítés? Hogy direkt rosszat akarnak nekünk.
Ez nem kormányhatározat...
Mintha meg sem fordulna egyesek sokak fejében, hogy próbálják megérteni mi miért is történik. Lehet, hogy értük?!? Áhhh... kizárt.

Vannak akik képtelenek túllépni azon, hogy NEKEM mi az érdekem, mi a célom, mik a vágyaim. Nem értÜNK egyet azzal, hogy.....   mert NEKEM.... mert ÉN....
Persze, van ilyen és kellenek ilyen érvek, meg indokok is, de, hogy le is írja...?!?

Iszonytató megszorításokról beszélnek, úgy mint 5 dkg lámpa és 10 dkg dzseki meg 13,5 dkg telefon.
Tessék verseny előtt elmenni szarni! - ezt tudom tanácsolni, s a probléma magától meg fog oldódni.
Ha egy aszfaltos maratonról van szó, még lehet, hogy érteni vélném, de itt kőkemény terepfutócsákók sírnak, akik zsíron futják a legkeményebb versenyeket.
Hát hogy a hogy?

Olyan agymenések, miknek során az a javaslat, hogy menet közben, bizonyos limitidőhöz kötve legyen kötelező, monnyuk a lámpa már fel sem tűnnek. Ki, mikor, hogy fogja ellenőrizni? Kinek lesz erre ideje, energiája? Bágátell...

Tényleg elfogadom azt, hogy egy fórumon vessünk fel kérdéseket, járjunk körül ilyen dolgokat. Viszont billentyűnyomkodás előtt pár lélegzetvétel nem ártana.

Egyébként meg erről is pont hasonló a véleményem, mint pl. az UTMB-s szabálymódosításról.
Egy versenynek el kell döntenie, hogy kiket akar megcélozni, milyen jellegű versenyt akar szervezni.
Az UTMB ebből a szempontból az abszolút rossz példa.
Egyszerre akarja a világ elit futóit a rajtvonalhoz állítani és a full amatőröket becsatornázni. Ha komolyan venné a színvonalat, akkor már rég sokkal szigorúbb kvalifikációhoz kellene kötni az indulást. Akár olyanhoz, aminek teljesítése is önmagában egyfajta nimbuszt adna. Ha komolyan vesszük, akkor pl. a Spari kvalifikációja sem piskóta. Ennek ellenére a teljesítési arány nem veri az egeket.
Ha meg az amatőröket szólítja meg a verseny, akkor jól jöhet a szájbarágás és a nagyobb biztonságra törekvés, mert ki tudja mi jár Gizike fejében 50 km után. Hogy reagál, mit képes elkövetni...

A T100 egy fiatal verseny, ráadásul egy kialakulatlan szabályozású sportág egyik első hajtása. Változik az útvonala, a távjai, a szintidők, változnak a frissítők. Hogy a rákba ne változnának a szabályok is?
Azért azt még nem hallottam, hogy egy-egy lebonyolított verseny után a változások rossz iránya, a szervezés színvonalának esése lenne a téma. Sőt!
Nem, nem védeném én a szervező(ke)t. Nem kell, meg tudja/tudják magukat védeni, csak nem jó a szájíze ennek.

Rang volt lámpa nélkül futni.
Én inkább hülyeségnek nevezném.
Rang lehet, még lámpahasználat nélkül beérni, de lámpa nélkül?

Áhhh...nem ér ennyit az egész.


Derekam meg elért egy olyan szintre, ahonnan nem akar már javulni, vagy legalábbis nehezen.
Holnap megfuttatom, mert így nem mehet tovább.

Vajon lámpát vigyek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése