"...soha nem érdemes holnapig várni, mert a bal- meg jobbsorsunk a saját kezünkben van. Senki nem állít fel a díványról és senki sem álmodik helyettünk. Álmok nélkül pedig csak droidok vagyunk." (K.B.)

2012. november 29., csütörtök

Kis nyárutó

Nem hittem a szememnek.
Bakker, átlátok az utca másik oldalára!
Miez, itta nyár?
A hőmérőt is megnéztem, és tényleg.
Kis ajándék, bár ma már azért sikerült kétszer is eláznom egy futás alatt.
Hétfő és kedd kimaradt így kicsit nagyobb körre mentem ma. Valahogy fáradt voltam vagy a fenetudja, tavaszi fáradtság is lehetett ebben a melegben, de olyan darálós lett. Meg kicsit az elején melegem is volt, aztán jött a szél és hidegem is lett, és el is áztam, aztán láttam, hogy több lesz mint két óra és nem ittam, nem ettem...
Végére azért hazaértem, de küzdős lett.
A Bondi B után ha néha felveszem a Mafate-t olyan mintha valami ólomcsizmában járnék.  A Bondi nagyon elkényeztet. Puha és baromi könnyű, nem tudok betelni vele. Csak az a baj, hogy sárban nem nagyon műkszik, így a ramatyabb idő beálltával vissza kell szoknom másra. Vagy a Mafate-t, vagy a Gore-s Wings-et fogom nyűni.
Hét végére meg egy kis bakonyi kirándulást teszek, hogy a hosszú futás is meg legyen. Fridi cimborámat is rég láttam és eljön. 2010-ben futottuk már ezt a TT-t, akkor gyönyörű szűz hóban és napsütésben. Felejthetetlen élmény. Ahogy az előrejelzést elnézem, lehet, hogy most is fehér lesz...
Ahhoz képest, hogy november első hetében egy métert sem futottam a hónap 300 kili fölötti lesz. Ilyen 2010 nyarán történt meg velem, meg 2009-ben augusztusban, de abban a CCC is benne volt.
Így saját időbeosztással talán többet is megyek és kevesebb kényszerrel. Hogy mire is lesz ez elég nem tudom, de élvezem és ez a legfontosabb.
A futás mellett végre olvasásra is marad időm.
Egyszerre két könyvet fejeztem most be. Nem szoktam párhuzamosan több könyvet olvasni, de ez most így jött ki.
Nem igazán illenek össze, de mégis nagyon tetszettek így együtt.
Az egyik Vámos Miklós Félnótája a másik Thornton Wilder A teremtés nyolcadik napja c, könyve. Apáknak kell. Okulásul. Egyszerre mindkettő. Ha belejövök, akkor falom a könyveket. Örömmel látom, hogy a gyerekek is ezt teszik.
Sebit néha akkora könyvvel látom, hogy félek, hogy ha leejti eltöri a lábát. Bodza meg már mindent többszörösen is kiolvasott így holnap könyvesboltba és könyvtárba kell vele menni, mert betűhiánya van. Musi bibliai történetekkel szórakoztatja magát, de ez nem tudom honnan jön neki. Eltántoríthatatlanul nyomul a nagy könyvével. Zsesze szegénykém meg úszik rendületlenül és képes este tízkor még felüléseket csinálni... Fanatikus...
Kitől örökölhette?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése