"...soha nem érdemes holnapig várni, mert a bal- meg jobbsorsunk a saját kezünkben van. Senki nem állít fel a díványról és senki sem álmodik helyettünk. Álmok nélkül pedig csak droidok vagyunk." (K.B.)

2012. október 11., csütörtök

Csak egy ha...

Lehet, hogy vmi ilyen címmel fogok új blogba.
Nem mintha itt remekelnék, de dokumentációs célok vezérelnek igazán.

Mióta leköltöztünk a Balcsi mellé elég váratlan fordulatokkal alakulnak a dolgaink.

Tegnap vettünk 3 mangalicát pl.
1,5 éves tartásban egyeztünk meg Nándival. Csak takarmányt ad nekik, meg ződet. A tartásért lehet nála gabonával is fizetni. Ha minden jól megy 700-800 HUF-ért lesz ridegen tartott mangalica husunk. Nembóti.

A 'csak egy ha...' meg onnan jön, hogy megkeresett minket egy szülő, hogy ha van kedvünk, az ő földjén gazdálkodhatnánk. Ő fizet mindent, nekünk csak dolgozni kell. Gyalog 5 percre van tőlünk a birtok és egyelőre 1 ha hasznosításába fognánk bele. Egyelőre az infrastruktúra kialakítása folyik. Remélem a kútfúrók találnak majd vizet és tényleg elkezdődhet a munka.
Asszem akkor tényleg nem fogok mást csinálni.
Mivel az illető szülő az élelmiszeriparban dolgozik, az értékesítéssel nem lesz gond. A felesleg könnyen el fog menni, ezzel nem kell foglalkozzunk. A legfontosabb persze a saját célra történő termelés, de 1 ha-ról azért már brutál mennyiséget lehet betakarítani (akár).

Ha tényleg belevágunk, akkor asszem lesz mit dokumentálni is...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése